İçeriğe atla


Çukulata ve Cevizli Fırında Muz:


  • Başlığa cevap yazmak için lütfen forumda oturum açınız.
Bu başlığa henüz bir cevap yazılmamıştır.

#1 Misafir_asikoldum_*

Misafir_asikoldum_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 04 February 2006 - 06:46 AM

Bu tarifi bir Fransız mutfak kanalında seyretmiştim, tadını çok beğendiğim için sizlerle paylasmak istedim.


(4 kisilik)

Malzeme Listesi:
  • 4 adet muz
  • Bitter çikolata (herbir muz için 5-6 kare ), çocuklar için sütlü çikolata da kullanılabilir.
  • Ceviz (herbir muz için 3 yarım ceviz)
  • Vanilyalı dondurma
Yapılışı:

Muzlar yıkanır, sapları çok uzun ise biraz kısaltılır. 220 derecede 30 dakika pişirilir. Renkleri koyu kahve rengi olacak.

Fırın tepsisi içinde sap kısımları yukarı gelecek şekilde düzeltilir ve boylu boyunca sivri uçlu bir bıçak yardımı ile kabuğu kesilir. Kabuk iki tarafa doğru biraz serbestleştirilir, fakat üst ve alt uçlar ayrılmayacak.

Bitter çiklolata parçaları muzun sağına ve soluna yerleştirilir, muzun üzerine ceviz bıçak yardımı ile kesilerek serpilir. Söndürdüğünüz fırının içinde mevcut sıcaklıkta 2 dakika kadar tutulur, çikolatanın erimesine yardımcı olunur.

Servis yapacağınız tabağa aktardıktan sonra , vanilyalı dondurma ile beraber sunulmasını öneriyorum..

Bu tarifi bir Fransız mutfak kanalında (Cuisine tv) seyretmiştim, tadını çok beğendiğim için sizlerle paylasmak istedim.

Afiyet olsun...



Yazan: Asikoldum




0 Kullanıcı bu konuyu okuyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli üye