İçeriğe atla


Pirinçli Kabak Yemeği


  • Başlığa cevap yazmak için lütfen forumda oturum açınız.
Bu konuya 3 cevap yazıldı

#1 Misafir_Tülin Sivrikaya_*

Misafir_Tülin Sivrikaya_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 27 January 2010 - 05:13 PM

Ben de bu yemeği yapıyorum bakalım nasıl olucak. Yalnız Amerika Florida'da bulunduğum zamanlar wallmartta salça buluyordum. Onlarda da salça var. Tomato paste diye geçiyor ismi. Bildiğimiz tenekelerde.

#2 Misafir_kabak yiyen_*

Misafir_kabak yiyen_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 12 May 2009 - 06:27 PM

valla ben domates rendesi ile yaptım. Yurtdışında bulamıyorsun ne yazıkki salça falan. Lezzetli oldu zaten ateşte pişince salça da domates rendesi de aynı kıvama geliyor, lezzet açısından çok farklı olmadı.

#3 Misafir_filiz_*

Misafir_filiz_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 24 April 2009 - 03:26 PM

denemedim simdi deniycem ama sogani rendelemek yerine dograsak daha iyi olmaz mi diyorum?buarada ben suanda yurt disinda oldugum icin (amerika) malzemeleri bulmakta ck zorleniyorum ornegin salca kulturu yok burda onun yerine Acaba ne yapabilirim domates rendesi vs.. ne onerirsiniz sevgiler...

#4 Misafir_asikoldum_*

Misafir_asikoldum_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 04 February 2006 - 06:46 AM

Hafif bir sebze yemeği daha, sebze sevenler için...

(4 kişilik) Malzeme Listesi:
  • 4 adet kabak , kare kare doğranmış
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 7-8 dal dere otu
  • 1 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • ağız tadınıza göre tuz, evinizde varsa 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
Yapılışı:

Zeytinyağında rendelenmiş soğanı kavurun ve kare doğranmış kabakları salça ve rendelenmiş sarımsak ile beraber ilave edin. Kapağını kapatarak kışık ateşde 10-15 dakika kavurun.Suyunu koyun,fesleğen varsa koyun, tuzunu atın. Pirinçleri yemeğin en üzerine serperek dökün. Kapağını kapatarak pirinçler ve kabaklar pişene kadar kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra dikkatlice karıştırın, en üzerine ince doğranmış dereotu dökün.  

Yoğurtla beraber yemenizi öneriyorum...  

Afiyet olsun


Yazan: Asikoldum




0 Kullanıcı bu konuyu okuyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli üye