İçeriğe atla


Zeytinyağlı Biber Dolması


  • Başlığa cevap yazmak için lütfen forumda oturum açınız.
Bu konuya 26 cevap yazıldı

#1 Misafir_emine kayabaşı_*

Misafir_emine kayabaşı_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 12 February 2012 - 06:43 PM

dolma konusunda çok başarısızdım. Her denemem felaketti.Fakat bu tarife göre yaptım süper oldu. Artık hep böyle yapıcam.

#2 Misafir_beytullah_*

Misafir_beytullah_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 27 September 2011 - 03:17 PM

ben beytullah 40 yasındayım ilkdefa dolma yaptım tarifini,de burdan aldım harika oldu ellerime salık eşimde çok beyendi

#3 Misafir_cadi_*

Misafir_cadi_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 19 August 2011 - 03:18 PM

slm bi sorum olcak tarcin gercekten iyi bir tat veriyor mu yok sartr degil mi , ilk defa yapacagim ve tarcin girdigini ilk defa duyuyorum

#4 Misafir_vermek istemiyom_*

Misafir_vermek istemiyom_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 18 August 2011 - 11:43 AM

12 yaşındayım ilk kez yapacaktım iç malzemesie yağ koymayı unuttum dooldurduktan sonra aklıma geldi üzerlerindedan damlattım bide suyunada koydum nasıl olcak bakalım bu olmazsa 2.si olur yani

#5 Misafir_g. duygu_*

Misafir_g. duygu_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 16 June 2011 - 05:40 PM

ve harika oldu. ama soğan kavururken yarım kaşık tatlı biber salçasıyla kavurdum salçasız yemek sevmiyorum pek. ayrıca kaynatmadan önce suyuna da biraz salça ekledim ve sonuç muhteşem :)

#6 Misafir_arzu saban_*

Misafir_arzu saban_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 16 May 2011 - 09:56 AM

malzemelerden kus uzumu  tarcın can fıstığı eksık ınsallah guzel olur  guzel olursa yazıcağım guzel oldu dıye  :)  :)

#7 Misafir_sabrinA_*

Misafir_sabrinA_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 01 March 2011 - 11:43 PM

bu tarife göre tarçın ve maydonaz domates  hariç tüm uygulamayı yaptım İLK DENEMEME RAGMEN HARİKA OLDU ...TESEKKÜRLER

#8 Misafir_Anadolu20_*

Misafir_Anadolu20_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 18 February 2011 - 05:05 PM

çok teşekkür ederim bu tarif için. ben yaptım ve harika oldu. herkese tavsiye ederim.

#9 Misafir_denizdemet_*

Misafir_denizdemet_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 09 February 2011 - 03:37 PM

Şimdi kaynamaya bıraktım içi az geldi galiba pirinç daha fazla olmalı ayrıca 1,5 su bardağı da çok az göründü gözüme ben onu 3 yaptım bakalım ne olacak bekliyorum.

#10 Misafir_freeee_*

Misafir_freeee_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 19 January 2011 - 07:04 PM

agalar biri tarcın demiş yenibahar atılır atılırsa dolmayaaa tarcın yenibahara benzer

#11 Misafir_toygar usta_*

Misafir_toygar usta_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 15 December 2010 - 10:24 AM

30-40 dakika arası ideal

#12 Misafir_ayşe alptekin_*

Misafir_ayşe alptekin_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 08 November 2010 - 02:09 PM

kuş üzümü ve çam fıstıgı koymasam tadında bir degişiklik olur mu?bunlar evde blunmayan mazemeler de lütfen yardımcı olun

#13 Misafir_osman güner_*

Misafir_osman güner_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 04 November 2010 - 07:48 AM

Zeytinyağlı yemeklere şeker koyma alışkanlığı buzdolabı icat edilmeden önceki bir alışkanlıktır çünkü şeker koruyucu bir maddedir.Tarçın ise hiçbir yemekte kulanılmaz Tatlılar hariç tabi.

#14 Misafir_EMEL_*

Misafir_EMEL_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 26 August 2010 - 11:40 AM

Zeytinyağlı yemeklere bir miktar şeker ilave edilir. Çünkü şeker zeytinyağının acı tadını alır, tad katar. İçiniz rahat olsun. Rahatça ilave edin. Miktar az zaten bir şey olmaz.

#15 Misafir_scream_*

Misafir_scream_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 16 August 2010 - 10:06 AM

ama tarifiniz için gerçektn çok tşk. ederim saolun

#16 Misafir_scream_*

Misafir_scream_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 16 August 2010 - 10:04 AM

şeker tatlandırmazmı ya bnce şeker koymak doğru değil ama gzlde olabilir bilmiyorum

#17 Misafir_mustafae_*

Misafir_mustafae_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 11 August 2010 - 02:07 PM

anlaşılırlığı çok ii..tarife birebir uyarak yaptım sonuç oldukça başarılı:)ancak bi ialve de yapmak istiyorum.orta boy da olsa bibere 1 yemek kaışığı değil de 2 yemek kaşığı pirinç olsa daha ii olur gibi..bir de hem iç malzemeye hem de suyuna salça katılması ayrı bi tad veriyomuş..ben de yaparken öğrenmiş oldum.

#18 Misafir_emasra_*

Misafir_emasra_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 06 August 2010 - 01:10 PM

Sabahtan beri dolma biber tarifi ariyorum,hic birinin aciklamasini begenmedim,bu cok aciklayici olmus tesekurler...

#19 Misafir_serkan _*

Misafir_serkan _*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 25 May 2010 - 04:18 PM

gerçekten çok anlaşılır bi tarif, şu an herşeyi uyguladım ataşe koydum pişiriyorum. ortalama pişme süresi de yazılsaydı daha iyi olurdu bnce. teşekür ederim.

#20 Misafir_alii_*

Misafir_alii_*
  • Misafirler

Gönderim tarihi 20 November 2009 - 11:52 AM

ogrencı ewnde ark yaptım bayıldılar:D tsklerr




0 Kullanıcı bu konuyu okuyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli üye